Sambucol.ba - Sambucol ®

Početna » Sambucol
Sambucol
O Sambucolu

Sambucol® predstavlja jedinstven dodatak prehrani baziran na ekstraktu crne zove.

Podrška imunitetu

Sambucol® je dodatak prehrani, koji je odličnog ukusa zahvaljujući ekstraktu crne zove. Crna zova prirodno sadrži flavonoide, a Sambucol® Immuno Forte također sadrži vitamin C i cink, koji su poznati po svojoj sposobnosti da zaštite imunološki sistem. Sambucol® je proizveden od crne zove koja je dvostruko jači antioksidans u odnosu na većinu voća, sadrži 8 puta više antocijanina nego brusnica, a 3 puta više u odnosu na borovnice. Antioksidansi jačaju imuni sistem pomoću neutralizacije štetnog utjecaja slobodnih radikala. Naučno je dokazano da Sambucol® jača imuni sistem, te smanjuje trajanje svih vrsta prehlade i gripe.

Sambucol® je razvijen od strane naučnika i preporučen od strane eksperata

Sambucol® je razvijen od strane svjetski poznatog naučnika koji je prepoznao potencijal flavonoida prisutnih u crnoj zovi. Proizvodi se iz cijelih bobica crne zove i u svakoj bočici od 120 ml se nalazi više od 100 bobica crne zove, za podršku imunološkog sistema.

Jedinstvena formula

Zahvaljujući pažljivo pripremljenoj crnoj zovi Sambucol® je proizvod sa jedinstvenim karakteristikama. Posebna formula i proces ekstrakcije čuvaju i maksimiziraju prirodne koristi crne zove.

Naučno razvijen

Zova se koristila stoljećima kao prirodni lijek. Sambucol® je proizvod koji je nastao nakon 20 godina istraživanja, što ga čini najviše istraživanim proizvodom crne zove u svijetu. Aktivnost flavonoida koji su prirodni antioksidansi je sačuvana kroz jedinstveni proizvodni proces. Istraživanje je potvrđeno od strane niza naučnih studija provedenih tokom 5 godina. Sambucol® je prvi put razvijen 1991. godine i od tada je postao dodatak prehrani na koji se oslanjaju lojalni kupci širom svijeta, te ga koriste kao odličan izvor dnevne podrške imunološkom sistemu.